Lämna en kommentar

Förening

Proletärer i alla land, förenen eder!!

Så kunde det låta för ett hundratal år sen, och det var ett viktigt steg i utvecklingen. Det var där grunden lades till fackföreningarnas Europa, det var där socialismen blev nåt att räkna med. Idag kanske det skulle låta; Sjuka, arbetssökande och personer i åtgärd, förena er! Jag har ägnat i princip hela mitt arbetsliv åt fackligt arbete. Tyvärr är det även där så att dom sjuka och arbetslösa lätt hamnar utanför.

Dom Nya Moderaterna och deras hejdukar har skapat ett nytt klassamhälle.

Nästan lika viktigt är idrottsrörelsen med alla sina föreningar. Deras ungdomsarbete och alla engagerade funktionärer ger många människor en känsla av samhörighet och delaktighet som samhället inte skulle klara sig utan. Men var finns samhällets engagemang? Hur hjälper samhället idrottsrörelsen i deras viktiga arbete? Även här har jag lagt en stor del av min fritid och min energi genom åren.

Den kanske viktigaste föreningen är familjen, framförallt föreningen mellan två älskande, oavsett hur parbildningen ser ut. Man och kvinna eller två personer av samma kön, den föreningen är nog den viktigaste i dom flestas liv och kanske också den svåraste att få till på ett sätt som funkar får båda parter över tiden. Vi människor påverkas ju och förändras av allt som händer omkring oss och då är det lätt att viktiga pusselbitar faller bort så att det påverkar våra förhållanden.

I alla typer av föreningar kan du känna dig som en viktig kugge, du kan också påverka vad som händer. Jag tror att vi sociala varelser behöver just den biten.

Lite flummiga tankar kring det här med samhörighet som är så viktigt för oss.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: