Lämna en kommentar

Mellan

Är det inte ett prefix som ger en ganska grå och slätstruken känsla, nästan negativ??

Nånting som kommer mellan t.ex två helger eller höjdpunkter. Eller ett annat exempel; man pratar ju ofta om att tänka efter före, eller å andra sidan eftertanke. Det är ju positivt med båda delarna, men vad har hänt med att tänka under tiden? 😉

När man jobbar som jag ute hos människor finns det alltid en förflyttning och den görs ju i bil, nån gång på cykeln. Den där förflyttningen innebär också lite radiolyssnande, eftertanke eller ren och skär avkoppling.

Dagens tankar och reflektioner då?

-Visste ni att i Sydafrika har man fortfarande, trots att apartheiden ska vara avskaffad, en lag som säger att om du är med i en demonstration och något händer, t.ex ett mord, så kan du bli dömd för det även om det inte var du som mördade!

-Martha Reeves, ni vet hon med The Vandellas, hon som kanske mest är känd för ”Dancing in the street”, hon gjorde också en låt som hette ”I should be proud”. Den var en protest mot Vietnamkriget och kom till när hennes bror stupade i det förhatliga kriget. Efter att hon gav ut den förföljdes hon av media och CIA. Strong kvinna!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=OByFHmY_-j0

-Tänk att så enkla saker som att hjälpa andra människor med rent basala saker som att t.ex. raka sig, tänk att det kan skänka sån tillfredställelse!

-Sista låten på min runda var George Harrissons underbara ”My sweet Lord” Jag är inte religiös och har lite svårt för att förstå det där med religion, men grundtankarna och vissa texter i t.ex. Bibeln är ju fantastiska. Ta som exempel berättelsen om den barmhärtige samariten. Om alla människor tog till sig såna tankar vore väl världen en bättre plats, för alla. Tyvärr funkar det inte så, inte ens bland dom troende. Hur många krig har inte startats på grund av religion. Om man är troende borde man väl kunna förstå andra troende va? Oavsett religion. Nä, jag håller mig till sunt förnuft, för det är ju det det är egentligen, att vara mot sin nästa så som man vill att dom ska vara mot dig själv.

Tankar i en gul liten Opel Corsa, en lördag på rull i Visby med omnejd.

//Leffe 

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: